Categories
Sharing 个人分享

我国更多女性 婚后依然工作

过去10年,我国有更多女性,在婚后依然工作。

根据新加坡统计局公布的2020年全国人口普查第2批数据,已婚夫妻中,太太受雇的比率,从2010年的百分之52.9,上升到2020年的百分之60。

同时拥有工作的双薪夫妻比率则从2010年的百分之47.1,增加到去年的百分之52.5。

而在65岁及以上夫妻中,两人同时受雇或是只有1人受雇的比例有所上涨。在这个年龄层,夫妻两人都没有工作的比例从2010年的百分之66.3显著滑落到2020年的百分之49.4。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s