Categories
Sharing 个人分享

中对美一再干预内政 表达强烈不满和坚决反对

中国对美国一再插手香港事务和中国内政,表达强烈不满和坚决反对。 

美国白宫是在当地时间星期三(7/7)发布文告宣布延长针对香港局势所颁布的国家紧急状态多一年。

美国总统拜登也在文告中表示,中国近期对香港采取的行为根本上破坏了香港的自治,并继续对美国的国家安全、外交政策和经济构成异常威胁。 

对此,中国外交部驻港公署发布文告,强烈谴责美国不思悔改、错上加错。

中国也认为,美国粗暴践踏国际法与国际关系基本准则,严重危害了中国主权、安全与发展利益,严重破坏香港的繁荣与稳定。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s