Categories
News 新闻报道

全球高血压人30多年间 增逾一倍

全球患有高血压的人数,自30多年前以来,增长了多过一倍。单在前年就有13亿人患有高血压,当中7亿1千万人,没有接受治疗。

这项研究发现,是发表于世界卫生组织和伦敦帝国学院在医学杂志《柳叶刀》的医学期刊中。

研究也发现,绝大部分高血压患者,发病率在过去30年来,并没有显著变化,但病例却大多转移到了居住在中低收入的国家或地区。

高血压是无声杀手,并会增加一个人患上中风、心脏病和肾脏病等风险。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s